Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Vis met pikante saus

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 (oude) bruine boterham zonder korst
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 3 gedroogde chilipepertjes
  • 1 eetlepel amandelen
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stukken stevige visfilet (bijv. pangasius)
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Week het brood in de tomatenblokjes.
  2. Verwijder eventueel de pitjes van de pepertjes en verkruimel de pepertjes.
  3. Maal de amandelen heel fijn.
  4. Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer het geweekte brood met de tomaten, de pepertjes, de amandelen, de gegrilde paprika, de knoflook en wat water tot een saus.
  5. Bestrooi de vis met peper en bak de filets in de hete margarine aan beide zijden bruin en gaar.
  6. Verwarm de saus in een pannetje of in de magnetron en geef de saus bij de vis.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 285 kcal 605 kcal
Eiwit 25 gram 40 gram
Koolhydraten 10 gram 70 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 2 gram
Vezels 3 gram 10 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.