Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Verrassingspakketjes

Verrassingspakketjes

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • stukje prei
  • 6 kerstomaatjes
  • 2 stukken visfilet, bijv. pangasius, tilapia, kabeljauw, koolvis
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon.
  3. Snijd het stukje prei in de lengte in tweeën. Was de prei onder stromend water. Snijd de prei in dunne halve ringen.
  4. Was de kerstomaatjes en snijd ze in tweeën.
  5. Leg 2 stukken aluminiumfolie klaar. Verdeel de prei hierover.
  6. Dep de stukken vis met keukenpapier droog. Leg de vis op de prei.
  7. Meng de tapenade met de olie.
  8. Bestrijk de vis met de tapenade en verdeel er de halve tomaatjes over.
  9. Vouw de pakketjes goed dicht.
  10. Breng een bodempje water in een grote pan aan de kook. Leg de pakketjes in de pan en laat de vis met een deksel op de pan in ca. 12 minuten gaar worden.
  11. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  12. Breng de melk aan de kook.
  13. Maak van de gare aardappelen met het melk, peper en nootmuskaat een puree.
  14. Geef de aardappelpuree en de sperziebonen bij de vispakketjes.
  15. Laat de vis eventueel op de barbecue gaar worden.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept