Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Venkelsalade met geitenkaas

Venkelsalade met geitenkaas

Met venkel van de grill.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1-2 venkelknollen
  • citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • dille (vers of diepvries)
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • schaaltje veldsla, rucola, waterkers of andere sla
  • 50 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Was de venkel en snijd de stelen met groen en de onderste schijf eraf. Schaaf de venkel in hele dunne plakken.
  2. Verwarm een grillpan en gril de venkel zacht en licht bruin.
  3. Meng er wat citroensap, de olijfolie, dille en peper door. Laat de venkel afkoelen.
  4. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  5. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  6. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  7. Leg de gewassen en droge sla op een platte schaal en schep de venkel erop. Verkruimel de geitenkaas erover.
  8. Geef de kip en de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk in deze linzenkoekjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept