Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
-
Bestrooi de hamlapjes met peper.
-
Bak de hamlapjes in de margarine bruin. Voeg het water toe en stoof de hamlapjes in 20 minuten gaar.
-
Bak het spek in een droge koekenpan langzaam knapperig.
-
Maak de groente schoon.
-
Laat de veldsla goed uitlekken.
-
Snijd de courgette in dunne halve plakken en het bosuitje in ringen.
-
Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette en de bosui een paar minuten.
-
Neem de pan van het vuur en roer er oregano en azijn door.
-
Laat de groente afkoelen.
-
Was de tomaatjes en halveer ze.
-
Meng de groente met de tomaatjes en maak de salade op smaak met wat peper en garneer met het verkruimelde spek.
-
Serveer de hamlapjes en de aardappelen erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Ontbijtspek:
Bewaar ontbijtspek in de goed gesloten verpakking onderin de koelkast nog 5-7 dagen.
Courgette:
Bewaar een stuk courgette in plasticfolie in de koelkast. Grill de rest als broodbeleg met vis.