Bereiding
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken, kook ze in weinig water in 15 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.
-
Was de aubergine en snijd in dunne plakken.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
-
Meng de helft van de olie door de aubergine.
-
Verwarm een koekenpan en bak hierin de aubergines gaar.
-
Neem ze uit de pan, voeg de rest van de olie toe en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
-
Voeg het vegetarische gehakt toe en bak even mee.
-
Voeg de tomaten, kaneel en oregano toe en laat 10 minuten sudderen totdat het meeste vocht verdampt is.
-
Warm de oven voor op 200 °C.
-
Verwarm het bak- en braadvet in een klein pannetje en voeg de bloem toe.
-
Voeg beetje bij beetje melk toe en roer steeds totdat deze is opgenomen en er geen klontjes meer zijn.
-
Warm de saus door en voeg naar smaak peper toe.
-
Snijd de aardappelen in plakjes.
-
Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelen.
-
Leg de helft van de aubergine erboven op, de rest van de aardappelen en de rest van de aubergine.
-
Schenk de tomatensaus eroverheen.
-
Voeg de kaas toe aan de witte saus en verdeel deze over de schaal.
-
Laat de moussaka in 20 minuten heet worden en goudgeel kleuren.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tomaten uit blik over? Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de
tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Maak er linzen in tomaten-kokossaus van.