Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Varkensvlees met pruimen

Neem de tijd voor dit kruidige stoofpotje.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde pruimen
  • 1 ui
  • 200 gram hamlap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad

Bereiding

  1. Was de pruimen en verwijder de pitten.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Strooi er wat peper over. Bak de ui kort mee.
  5. Voeg de pruimen, de bouillon, de tijm en het laurierblad toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan in ca. 50 minuten gaar.
  6. Verwijder het laurierblad.

Menusuggestie

Lekker met spruitjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram spruitjes
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Informatie over dit recept

Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 265 kcal 495 kcal
Vet 10 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 15 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 6 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept