Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Varkensoester met champignons, rode bietjes en aardappelen

Proef de Hollandse keuken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram gare rode bietjes
  • 500 gram aardappelen
  • laurierblad
  • 4 kruidnagels
  • azijn
  • 150 gram champignons
  • stukje prei
  • 2 varkensoesters
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Neem het vel van de bietjes en schaaf ze in plakjes of rasp ze grof.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  3. Verwarm de bietjes in een beetje water met een laurierblad, de kruidnagels en wat azijn.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Maak het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
  6. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in ca. 12 minuten in de hete margarine bruin en gaar.
  7. Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.
  8. Bak de champignons en de prei in de achtergebleven margarine snel bruin.
  9. Schep de champignons op het vlees.
  10. Giet 100 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 465 kcal 465 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept