Bereiding
- Neem het vel van de bietjes en schaaf ze in plakjes of rasp ze grof.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
-
Verwarm de bietjes in een beetje water met een laurierblad, de kruidnagels en wat azijn.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
-
Maak het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
-
Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in ca. 12 minuten in de hete margarine bruin en gaar.
-
Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.
-
Bak de champignons en de prei in de achtergebleven margarine snel bruin.
-
Schep de champignons op het vlees.
-
Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.
-
Serveer de bietjes en de aardappelen met de jus bij het vlees.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Champignons
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje nog 3 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in dit lekkere noedelgerecht.