Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Varkensoester met tomatensaus

Varkensoester met tomatensaus

Varkensoester is een mals stukje vlees. Lekker met groene kool en aardappelen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 chilipepertje
  • 1 kleine of 500 gram gesneden groene of savooiekool
  • 2 varkensoesters
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 takjes selderij

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
  4. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  5. Voeg de tomatenblokjes, wat geraspte citroenschil en wat citroensap, het verkruimelde chilipepertje en een beetje water toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
  6. Maak de groene kool schoon en snijd hem in repen. Kook de kool in een bodempje water in 8 minuten gaar.
  7. Bestrooi de varkensoesters met peper en bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten gaar en bruin.
  8. Was de selderij en knip de blaadjes klein. Meng de selderij door de saus.
  9. Geef de kool, de aardappelen en de tomatensaus bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden kool:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Savooie / Groene kool is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept