Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Bestrooi de varkenshaas met peper.
-
Verwarm de margarine en bak het vlees op hoog vuur hierin aan alle kanten bruin. Draai het vuur laag en laat het vlees in 15-20 minuten gaar worden.
-
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
-
Neem het vlees uit de pan. Dek het af met aluminiumfolie en laat het 6-8 minuten rusten.
-
Fruit de sjalotjes in de achtergebleven margarine.
-
Bak de champignons kort mee.
-
Roer het volkorenmeel met 1/3 van de melk tot een papje.
-
Giet dit bij de champignons en breng het al roerend aan de kook. Kook de saus nog 2 minuten.
-
Breng de rest van de melk aan de kook.
-
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
-
Roer de zuivelspread door de champignonsaus en maak op smaak met peper.
-
Schenk de saus over het vlees en serveer de sperzieboontjes en aardappelpuree erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.