Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Varkenshaasje met champignonsaus en sperzieboontjes

Varkenshaasje met champignonsaus en sperzieboontjes

Een makkelijk Hollands recept.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine varkenshaas
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Bestrooi het varkenshaasje met peper.
  3. Verwarm de margarine in een koekenpan.
  4. Bak het vlees op hoog vuur hierin aan alle kanten bruin. Draai het vuur laag en laat het vlees in 15-20 minuten gaar worden.
  5. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  6. Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
  7. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  8. Neem het vlees uit de pan. Dek het af met aluminiumfolie en laat het 6-8 minuten rusten.
  9. Fruit de sjalotjes in de achtergebleven margarine.
  10. Bak de champignons kort mee.
  11. Roer het volkorenmeel met 100 ml melk tot een papje.
  12. Giet dit bij de champignons en breng het al roerend aan de kook. Kook de saus nog 2 minuten.
  13. Breng de rest van de melk aan de kook.
  14. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  15. Roer de zuivelspread door de champignonsaus en maak op smaak met peper.
  16. Schenk de saus over het vlees en serveer de sperzieboontjes en aardappelpuree erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept