Bereiding
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Was de citroen en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
-
Breng de mango met de gember, citroenschil, citroensap en een scheutje water aan de kook. Kook dit 5 minuten zacht.
-
Bestrooi de varkenshaas met peper en was je handen.
-
Laat de margarine in een pan heet worden. Bak de varkenshaas aan alle kanten in 20 minuten lichtbruin en gaar.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de sperziebonen schoon.
-
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus. Voeg eventueel extra wat water toe. Warm de saus nog even door.
-
Snijd het vlees in plakken en serveer de mangosaus, rijst en sperziebonen erbij.
Variaties
Vervang de mango door sinaasappel.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.