Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Uienrijst met gegrilde paprika

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ¼ bouillontablet met minder zout met minder zout
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine of 500 gram gesneden groene kool
  • 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • mespunt oregano

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en voeg aan het water het stukje bouillontablet toe.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
  4. Kook de kool in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  5. Bestrooi de schnitzels met peper.
  6. Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en lichtbruin.
  7. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  8. Snijd de paprika in reepjes.
  9. Bak de gare rijst even met de ui mee.
  10. Meng de paprika en wat oregano door de rijst. Geef de groene kool en de schnitzels erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Savooie / Groene kool is deze maand (december) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept