Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Turkse snijbonenstoofpot met rundvlees

Turkse snijbonenstoofpot met rundvlees

Het recept voor deze stoofpot is geschreven door Gülsah Kayar van Turkse Diëtist. Gülsah: "Dit gerecht is zeer populair bij Turken. In plaats van tomaat wordt ook wel een tomatenpuree gebruikt. Maar dit is het meest originele recept. Gerechten bereid met olijfolie zijn zeer populair in het westen van Turkije, denk bijvoorbeeld aan het Egeïsche- en Middellandse kustgebied."

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram runderreepjes
  • 150 gram bulgur

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in vieren.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Was de tomaten en rasp ze.
  4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olijfolie.
  5. Voeg de rundvleesreepjes toe en bak ze kort. 
  6. Voeg de snijbonen, de geraspte tomaten en 100 ml warm water toe.
  7. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat in 30 minuten gaar worden.
  8. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Serveer de stoofpot met de bulgur.

Ingrediënten over?

Knoflook over? Bewaar knoflook koel en donker. Maak er deze lekkere knoflookchampignons mee. 

Dit recept maakten we samen met Gülsah Kayar

Gülsah Kayar weet wat ze doet in de keuken. Qua smaak natuurlijk. En als diëtist zorgt ze er ook voor dat het gezond is. Voor ons maakte ze een aantal recepten!
Gülsah maakte een aantal recepten voor het Voedingscentrum

Meer recepten van Gülsah:

Volkoren simit
Gevulde aubergines (Karniyarik uit de oven)
Warme Ayran soep (Sicak Ayran Asi Corbasi)
Gevulde Turkse paprika’s met bulgur (Bulgurlu biber dolmasi)
Turkse hartige pannenkoeken (Kaygana)
Courgette cake (Courgette mucver)
Mungbonen salade (Mas Fasulyesi Salatasi)
Gevulde abrikozen hapje (Kayisi Tatlisi) 
Turkse linzensoep (Mercimek corbasi)
Menemen (Turks ei met tomaat)
Ezogelin soep
Türlü (groentestoofpot met rundvlees)

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept