Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tuinbonensalade

Tuinbonensalade

Genieten van het seizoen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1-1½ kg tuinbonen
  • 2 takjes munt
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 150 gram kippendijfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • beetje (krul)andijvie of kropje little gem

Bereiding

  1. Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 5 minuten.
  2. Was de munt en knip de blaadjes in reepjes.
  3. Pel de sjalot en snijd hem in snippers.
  4. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
  5. Meng de dressing, de munt en de helft van de sjalot door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  7. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  8. Bak de kiprepen in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin. Bak op het laatst de rest van de sjalot mee.
  9. Was de andijvie of sla en snijd het in smalle repen. Meng dit door de koude tuinbonen.
  10. Serveer de kip en de aardappelen bij de tuinbonensalade.

Extra informatie

Allergie info:
Lees bij gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Sla of andijvie:
Bewaar een half kropje in open plastic zak. De groente is nog 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Munt:
Bewaar verse kruiden tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn zo nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Maak met de munt deze heerlijke couscoussalade met pruimen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tuinboon is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
buiten Schijf van Vijf De hoeveelheid munt is een dagkeuze buiten de Schijf van Vijf.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 615 kcal 615 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept