Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Tuinbonendip

Zoek een ander recept

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram tuinbonen vers of diepvries
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 blaadjes munt
  • citroensap

Bereiding

  1. Kook de tuinbonen in weinig water gaar en laat ze uitlekken en afkoelen.
  2. Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie zacht in de olie.
  4. Pureer de tuinbonen met de sjalot, de knoflook en de munt met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  5. Maak de puree op smaak met peper en wat citroensap. Voeg 1-2 eetlepels water toe om de puree wat smeuïg te maken.

Menusuggestie

Lekker met een paprikadip.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Geef er in repen gesneden groente zoals winterwortel, bleekselderij en paprika bij. Ook lekker met stukken (Turks) brood, pepers en olijven.

Ingrediënten over?

Munt
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 70 kcal 115 kcal
Eiwit 4 gram 5 gram
Koolhydraten 5 gram 9 gram
Waarvan suikers 1 gram 3 gram
Vet 3 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 1 gram
Vezels 4 gram 5 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.