Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tuinbonendip

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram tuinbonen vers of diepvries
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 blaadjes munt
  • peper
  • citroensap
  • stukje komkommer met schil
  • stengels bleekselderij

Bereiding

  1. Kook de tuinbonen in weinig water gaar en laat ze uitlekken en afkoelen.
  2. Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie zacht.
  4. Pureer de tuinbonen met de sjalot, de knoflook en de munt met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  5. Maak de puree op smaak met peper en wat citroensap. Voeg 1-2 eetlepels water toe om de puree wat smeuïg te maken.
  6. Geef er repen komkommer en bleekselderij bij.

Extra informatie

Geef er in repen gesneden groente zoals winterwortel, bleekselderij en paprika bij. Ook lekker met stukken (Turks) brood.

Ingrediënten over?

Munt
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 75 kcal 75 kcal
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 6 gram 6 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept