Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Traybake met aardappelpartjes, aubergine en rode ui

Aubergine is een mediterrane favoriet. Door haar neutrale smaak kan je ze op veel manieren gebruiken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 aubergines
  • 3 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd iedere aardappel in 8 parten.
  3. Maak de aubergines schoon, snijd ze in de lengte door en snijd de helften in stukken van ca. 2 cm.
  4. Pel de uien en snijd ze in parten.
  5. Meng 1 eetlepel van de olie en wat peper door de aubergine en pers het teentje knoflook er bovenuit. Schep dit op 1 helft van een bakblik.
  6. Meng de andere lepel olie door de aardappelpartjes en voeg wat tijm toe. Schep ze naast de aubergines. Schik de parten ui ertussen.
  7. Laat de aardappelen en groente in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar en goudgeel worden.
  8. Kook de eieren hard.
  9. Laat de eieren afkoelen, pel ze en snijd ze in parten. Geef de parten ei bij het gerecht.

Ingrediënten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept