Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Traybake met aardappelpartjes, aubergine en rode ui

Traybake met aardappelpartjes, aubergine en rode ui

Aubergine is een mediterrane favoriet. Door haar neutrale smaak kan je ze op veel manieren gebruiken.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 480 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 aubergines
  • 3 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd iedere aardappel in 8 parten.
  3. Maak de aubergines schoon, snijd ze in de lengte door en snijd de helften in stukken van ca. 2 cm.
  4. Pel de uien en snijd ze in parten.
  5. Meng de helft van de olie en wat peper door de aubergine en pers het teentje knoflook er bovenuit. Schep dit op 1 helft van een bakblik.
  6. Meng de rest van de olie door de aardappelpartjes en voeg wat tijm toe. Schep ze naast de aubergines. Schik de parten ui ertussen.
  7. Laat de aardappelen en groente in het midden van de hete oven in 25 minuten gaar en goudgeel worden.
  8. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  9. Laat de eieren afkoelen, pel ze en snijd ze in parten. Serveer de parten ei bij het gerecht.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 480 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 50 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 19 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept