Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Tortilla met tofu en (krul)andijvie

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 75 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ca. 100 ml water
  • 2 vleestomaten
  • 1 struik andijvie (ca. 400 gram)
  • 1 stuks bosuitje
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
  2. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
  4. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
  5. Verwarm een droge koekenpan en bak de wraps in enkelen minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wrap uit de pan.
  6. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  7. Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
  8. Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
  9. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  10. Hak de tofu klein.
  11. Verwarm de olie en bak hierin de tofu bruin en rul. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  12. Roerbak de andijvie en de uienringetjes kort mee.
  13. Voeg de stukjes tomaat en de champignons toe en laat alles heet worden. Maak het mengsel op smaak met peper.
  14. Verwarm intussen in een droge koekenpan of magnetron de wraps.
  15. Warm de grill voor.
  16. Verdeel het mengsel over de wraps en rol ze op. Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.
  17. Meng de yoghurt met de geraspte kaas en bestrijk hiermee de tortilla’s.
  18. Laat ze in onder de hete grill in 5 - 10 minuten bruin kleuren.

Ingrediënten over?

Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Andijvie'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 680 kcal 680 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.