Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tortilla met tofu en andijvie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 struik andijvie (ca. 400 gram)
  • 1 bosuitje
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 4 kleine volkoren tortilla's
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 4 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
  3. Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Hak de tofu klein.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de tofu bruin en rul. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Roerbak de andijvie en de uienringetjes kort mee.
  8. Voeg de stukjes tomaat en de champignons toe en laat alles heet worden. Maak het mengsel op smaak met peper.
  9. Verwarm intussen in een droge koekenpan of in de magnetron de tortilla's.
  10. Warm de grill voor.
  11. Verdeel het mengsel over de tortilla's en rol ze op. Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.
  12. Meng de yoghurt met de geraspte kaas en bestrijk hiermee de tortilla’s.
  13. Laat ze in onder de hete grill in 5-10 minuten licht kleuren.

Ingrediënten over?

Bewaar de rest van de champignons in het plastic bakje in de koelkast nog maximaal 3 dagen. Gebruik ze in deze andijviestamppot.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Andijvie heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,6 gram 1,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept