Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Tortilla met kip

Zoek een ander recept

Met tortilla's is het altijd een feest aan tafel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 75 gram bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ca. 100 ml water
  • 1 komkommer
  • 1 dunne prei
  • 150 gram champignons
  • 1 Spaans pepertje
  • 150 gram kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • oregano
  • 5 takjes koriander
  • paprikapoeder
  • 40 gram geraspte belegen kaas 30+

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
  2. Voeg 2 eetlepels olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
  4. Was de komkommer en schaaf hem in plakken. Maak er met azijn een salade van en zet even weg.
  5. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
  6. Verwarm een droge koekenpan en bak de tortilla's in enkelen minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de tortilla's uit de pan.
  7. Maak de prei en de champignons schoon. Snijd de prei n ringen en de champignons in vieren.
  8. Verwijder de pitjes van het gewassen pepertje en snijd het klein.
  9. Snijd de kip in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
  10. Warm de grill voor.
  11. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de kip bruin.
  12. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de prei en het pepertje toe en laat de kip in 10 minuten gaar worden.
  13. Bak de laatste minuut de champignons mee.
  14. Maak het mengsel op smaak met oregano, kleingesneden koriander en paprikapoeder.
  15. Verdeel het mengsel over de tortilla’s en rol ze op.
  16. Schik de tortilla’s in een ovenvaste schaal, met de naad naar onderen.
  17. Strooi de kaas over de tortilla’s. Laat ze onder de hete grill bruin kleuren.
  18. Geef de komkommersalade er bij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Champignons over? Verwerk ze bijvoorbeeld in een tajine met aubergine en kikkererwten

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.