Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tonijn-bonensalade

Wat een verwennerij! Zowel voor de lunch als het avondeten.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 bosui of stukje prei
  • 1 kleine pot witte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 10 blaadjes basilicum
  • citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën.
  2. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze.
  4. Maak de bosui of het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
  5. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Was de basilicum.
  7. Maak een saus van citroensap, de olie, peper en kleingesneden basilicum.
  8. Meng de saus door de groente en de witte bonen.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Meng de vis voorzichtig door de salade.
  10. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,6 gram 1,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept