Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tomatensalsa

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • stukje rode peper
  • 4 tomaten
  • stukje komkommer
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • kneepje citroensap
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Maak de knoflook, de bosuitjes, het stukje peper, de tomaten en het stukje komkommer schoon.
  2. Snijd alles in stukken. Pureer alles met 2 eetlepels water, de tomatenpuree, een beetje citroensap en de olie tot een dikke saus.

Menusuggestie

Lekker als dip bij rauwe groente en volkorenbrood.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 50 kcal 50 kcal
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 4 gram 4 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept