Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tomatenquiche met noten

Deze quiche maak je met een deeg van volkorenmeel, magere kwark en kruiden.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 10 blaadjes salie of 1 theelepel gedroogde basilicum + verse basilicum of 4 takjes tijm
  • 150 gram volkorenmeel
  • 75-100 gram magere kwark
  • olie
  • 500 gram gemengde tomaten
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 25 gram ongezouten macadamianoten

Materialen

bakvorm met doorsnee van ca. 22 cm

Bereiding

  1. Was de salie. Knip de helft van de salie klein of gebruik basilicum of tijm.
  2. Meng het volkorenmeel met de kwark en de klein geknipte salie, gedroogde basilicum of wat tijm. Voeg eventueel een lepel koud water toe en kneed snel tot een deeg.
  3. Laat het afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Warm de oven voor op 175 °C.
  5. Bestrijk de vorm met olie.
  6. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm. Bak de bodem 20 minuten in de hete oven.
  7. Was de tomaten. Halveer kleintjes en snijd grotere in plakken.
  8. Klop de eieren los en klop er de yoghurt door. Pers de knoflook erboven en maak het mengsel op smaak met peper.
  9. Bestrijk de bodem met het yoghurtmengsel. Verdeel de tomaten erover, de kleine met de snijkant naar boven.
  10. Bak de quiche onderin de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
  11. Hak de macadamia's grof en strooi ze over de quiche.
  12. Garneer met de rest van de blaadjes salie, basilicum of takjes tijm.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen. Kwark is ook lekker op brood met kruiden of fruit. Of maak er een lekker toetje van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept