Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Schrap de wortels en rasp fijn.
-
Meng het citroensap door de geraspte wortel.
-
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
-
Schil de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Vang het sap op.
-
Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil, het sinaasappelsap door de geraspte wortel.
-
Maak de champignons schoon en snijd in plakken.
- Laat de tofu uitlekken en bestuif met het volkorenmeel.
-
Klop het ei met wat peper los en wentel de tofu erdoor.
-
Bestrooi de tofu met sesamzaad.
-
Verwarm de margarine en bak hierin de plakken tofu in 8 minuten heet en lichtbruin.
-
Neem de plakken tofu uit de pan en houd warm.
-
Bak de champignons kort in de achtergebleven margarine en schep op de rijst.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Gebruik de rest van de tofu in deze aardappelstoofschotel.