Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tofu met sesamzaad

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram winterwortel
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 sinaasappel
  • 150 gram champignons
  • 2 plakken tofu
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 1 ei
  • peper
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Schrap de wortels en rasp ze fijn. 
  3. Meng het citroensap door de geraspte wortel.
  4. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. 
  5. Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op. 
  6. Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel.
  7. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  8. Dep de plakken tofu goed droog. Bestuif de tofu met een beetje volkorenmeel.
  9. Klop het ei met wat peper los en wentel de tofu erdoor.
  10. Bestrooi de tofu met sesamzaad.
  11. Verwarm de margarine en bak hierin de plakken tofu in ca. 8 minuten heet en lichtbruin.
  12. Neem de plakken tofu uit de pan en houd ze warm.
  13. Bak de champignons kort in de achtergebleven margarine en schep ze op de rijst.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept