Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tofu met paddenstoelen

Een heerlijk vegetarisch gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 200 gram tofu
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 100 ml halfvolle melk
  • 4 takjes peterselie
  • peper
  • tijm
  • citroensap

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Houd 1 eetlepel uienringen achter voor garnering.
  4. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of stukken.
  5. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  6. Snijd de tofu in blokjes.
  7. Bak de tofu in de hete margarine bruin.
  8. Roerbak de paddenstoelen en de bosuitjes enkele minuten mee.
  9. Roer het volkorenmeel met wat van de melk tot een glad papje. Verdun met de rest van de melk.
  10. Voeg dit al roerend toe aan de tofu en laat dit nog een paar minuten sudderen.
  11. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  12. Maak het gerecht op smaak met wat peper, tijm en een kneepje citroensap.
  13. Strooi de achtergehouden uienringetjes en de peterselie erover.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept