Bereiding
- Snijd de tofu in 4 plakken.
-
Leg de plakken tofu tussen vellen keukenpapier. Leg er een snijplank op met iets zwaars en laat de tofu 20 minuten staan om er vocht uit te persen.
-
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
-
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
-
Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
-
Rooster het brood krokant.
-
Pel de knoflook.
-
Maal in de keukenmachine of met een staafmixer de knoflook, het brood, de citroenschil en de oregano tot kruim en meng er wat peper en paprikapoeder door.
-
Schenk een paar lepels melk in een diep bord.
-
Wentel de plakken tofu erdoor en haal ze daarna door het broodkruim.
-
Bak de plakken tofu in de hete olie in een paar minuten bruin.
-
Breng de rest van de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Geef de aardappelpuree en de snijbonen bij de gebakken tofu.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.