Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Met volkoren noedels en witte kool voor een oosters tintje
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Tofu met abrikozen

Zoek een ander recept

De tofu marineer je met heerlijke kruiden als gember, kardemom, komijn en kruidnagel. De smaken komen goed tot hun recht als je de kruiden een half uurtje laat intrekken!

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 150 gram tofu
  • mespunt gemalen kruidnagel
  • ½ theelepel gemberpoeder (djahé)
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • mespunt gemalen komijn (djinten)
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 tomaten
  • 1 kleine Chinese kool

Bereiding

  1. Was de abrikozen en laat ze een uur in warm water wellen.
  2. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Meng de specerijen en pers er het teentje knoflook boven uit.
  4. Meng dit door de tofu en laat het afgedekt een half uur in de koelkast intrekken.
  5. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Pel de ui en snijd hem klein.
  7. Verwarm 2 eetlepels margarine en bak hierin de tofu met de ui goudbruin.
  8. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  9. Doe de tomatenblokjes met de abrikozen en 100 ml weekwater bij de tofu en stoof het gerecht 10 minuten.
  10. Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen. Roerbak de kool in de rest van de margarine in ca. 8 minuten gaar.
  11. Geef de Chinese kool en de rijst bij de tofu.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in een gevulde aubergine met tofu.
Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Chinese kool is deze maand (augustus) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.