Toast met drie kleuren tomaatjes
Ingrediënten
-
150 gram kleine tomaatjes in diverse kleuren
-
1 teentje knoflook
-
2 ansjovisfiletjes in olie, blikje
-
2 eetlepels olijfolie
-
4 takjes basilicum
-
4 mooie volkoren boterhammen
-
75 gram zuivelspread light
-
zwarte peper
Bereiding
- Was de tomaatjes en halveer ze.
-
Pel de knoflook en snijd het teentje in halve plakjes.
-
Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
-
Verwarm de olie in een klein pannetje en laat hierin de ansjovis smelten.
-
Verwarm de laatste minuten de knoflook mee. De knoflook mag niet bruin worden.
-
Voeg de tomaatjes toe en verwarm ze 1 minuut mee. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Was de basilicum en laat goed uitlekken.
-
Rooster het brood en laat het afkoelen.
-
Besmeer de boterhammen met zuivelspread.
-
Verdeel de tomaatjes over het brood, garneer met de basilicum en maal er peper over.