Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Toast met drie kleuren tomaatjes

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram kleine tomaatjes in diverse kleuren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes in olie, blikje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes basilicum
  • 4 mooie volkoren boterhammen
  • 75 gram zuivelspread light
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Was de tomaatjes en halveer ze. 
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje in halve plakjes. 
  3. Snijd de ansjovis in kleine stukjes. 
  4. Verwarm de olie in een klein pannetje en laat hierin de ansjovis smelten.
  5. Verwarm de laatste minuten de knoflook mee. De knoflook mag niet bruin worden. 
  6. Voeg de tomaatjes toe en verwarm ze 1 minuut mee. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  7. Was de basilicum en laat goed uitlekken. 
  8. Rooster het brood en laat het afkoelen. 
  9. Besmeer de boterhammen met zuivelspread. 
  10. Verdeel de tomaatjes over het brood, garneer met de basilicum en maal er peper over.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 175 kcal 175 kcal
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 6 gram 6 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept