Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Thais gebakken rijst met ei

Zoek een ander recept

Een spannend gerecht voor de pittige trek.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 (rode) ui
  • 1 prei
  • ½ Spaanse peper
  • 100 gram wortelen
  • 100 gram peultjes
  • 1 kleine komkommer
  • azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 - 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 eieren
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de peper in stukjes, de wortels in schuine plakjes en halveer de peultjes.
  4. Schaaf de komkommer in dunne plakken. Maak er met wat fijngesneden prei, azijn en peper een salade van en zet even apart.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Voeg de prei, de peper, de wortel en de peultjes toe en roerbak de groente enkele minuten.
  7. Schuif de groente aan de kant en bak de gare rijst in de olie.
  8. Schep de groente door de rijst en maak dit op smaak met wat ketjap.
  9. Schuif de rijst aan de kant en breek de eieren in het midden. Roerbak de eieren gaar.
  10. Was de koriander en knip het klein.
  11. Strooi de koriander over het gerecht en geef de komkommersalade erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of pittige saus.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peultjes is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 1,1 gram 1,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.