Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Was de citroen, rasp de schil en pers een helft uit. Snijd de andere helft in plakjes.
-
Bedruppel de zalm met de citroensap en bestrijk met de teriyakisaus. Wikkel de vis in een pakje van bakpapier en bak in de oven in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de bosui, gember en groente schoon.
-
Snijd de bosui in smalle ringen, rasp de gember en halveer de peultjes in de lengte.
-
Kook de quinoa met het stuk bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Verhit de olie en fruit de bosui. Voeg de gember en peultjes toe en wok in 5 minuten gaar. Voeg de edamame en spinazie toe en verwarm tot de spinazie slinkt.
-
Meng de groente met de quinoa.
-
Was de koriander en hak klein.
-
Serveer de zalm met de quinoa en de groente. Strooi de koriander, citroenrasp en sesamzaad erover en garneer met de citroen.
Variaties
Bereid dit gerecht met bulgur of couscous in plaats van quinoa.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.