Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tartaarballetjes met tapenade

Tartaarballetjes met tapenade

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • stukje ui
  • 200 gram tartaar
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 2 eetlepels volkoren broodkruim of paneermeel
  • 1 rode paprika
  • ½ blik gepelde tomaten zonder zout
  • mespunt sambal
  • mespunt gemalen komijn
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui in klein.
  2. Pers 1 teentje knoflook uit boven het tartaar.
  3. Maak het tartaar aan met de tapenade, de ui, het broodkruim en peper.
  4. Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast opstijven.
  5. Pureer het andere teentje knoflook met de schoongemaakte paprika en de tomaten met sap in de keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Roer dit met de sambal en komijn door 100 ml water en breng de saus aan de kook.
  7. Bak de tartaarballetjes in de hete olie in ca. 10 minuten gaar en bruin en geef de saus er bij.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 150 gram volkoren macaroni

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 265 kcal 565 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 10 gram 65 gram
Waarvan suikers 6 gram 9 gram
Vezels 3 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 35 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept