Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tagliatelle met spinazie en champignons

Simpel en makkelijk: iedereen kan deze pasta maken.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren tagliatelle
  • 1 dunne prei
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram tempé
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels hüttenkäse

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  3. Was de spinazie.
  4. Maak de champignons schoon. Halveer kleine en snijd grote exemplaren in vieren.
  5. Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met peper.
  6. Fruit de prei in de hete olie zacht.
  7. Bak de tempé mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
  8. Voeg bij gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken.
  9. Warm de champignons kort mee.
  10. Maak het geheel op smaak met wat peper.
  11. Meng het spinaziemengsel en de hüttenkäse door de uitgelekte tagliatelle.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op roggebrood, bijv. roggebrood met cottage cheese en noten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept