Bereiding
- Pel de sjalot en knoflook en snijd klein.
-
Verhit de olie en bak de sjalot, knoflook en de helft van de pompoen in 10 minuten zacht. Voeg de azijn toe.
-
Kook ondertussen de tagliatelle met de rest van de pompoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het pastawater op.
-
Pureer de sjalot, knoflook, gebakken pompoen, tofu en groentebouillon met een keukenmachine of in een staafmixer tot een saus. Voeg eventueel wat pastawater toe.
-
Rooster de pompoenpitten in een droge pan.
-
Spoel de kikkererwten af in een zeef en laat uitlekken.
- Roer de pasta, gekookte pompoen en kikkererwten door de saus en warm goed door.
- Meng de rucola door de pasta.
-
Breng op smaak met peper en tijm en garneer met de pompoenpitten.
Variaties
Vervang de pompoenpitten door amandelen, hazelnoten of walnoten.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.