Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Stoofpotje met uien

Een koud kunstje voor een winterse dag.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 200 gram varkensvleesreepjes
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 400 gram gesneden witte kool
  • 2 theelepels mosterd

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Bak de reepjes vlees in 2 eetlepels hete margarine bruin.
  5. Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit mee.
  6. Voeg de champignons, peper, het laurierblad, de kruidnagel en een scheutje water toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
  7. Verwarm de rest van de margarine en stoof hierin de witte kool in ca. 10 minuten gaar. 
  8. Maak het vlees op smaak met mosterd. Geef er de aardappelen en de kool bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Champignons:
Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood of verwerk ze in een heldere champignonsoep

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witte kool is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept