Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Stoofpot van linzen met pompoen

Stoofpot van linzen met pompoen

Genieten van het beste van groente en peulvruchten.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram bruine linzen
  • 1 - 2 theelepels ras el hanout
  • 500 gram pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 tomaat
  • ½ groene peper
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • ½ bosje koriander
  • 2 stukjes bruin of volkoren (Turks) brood

Bereiding

  1. Was de linzen. Kook de linzen in ruim water met 1 theelepel ras el hanout 40 minuten.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes of repen.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  4. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  5. Ontvel de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  6. Was de peper en verwijder de pitjes. Snijd de peper in smalle ringen.
  7. Fruit de ui en de knoflook enkele minuten zacht in de olie.
  8. Fruit de komijn, de geraspte gember en de rest van de ras el hanout mee tot het gaat geuren.
  9. Voeg de blokjes pompoen toe met de peper, de tomaat en de bouillon. Stoof de pompoen 15 minuten.
  10. Laat de linzen uitlekken en schep ze door de pompoen. Stoof het geheel in nog 10 minuten verder gaar.
  11. Snijd de koriander klein.
  12. Maak het gerecht op smaak met de koriander en geef er brood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept