Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Stamppotje voor de nazomer

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 2 bosuitjes
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper
  • hart van een krop sla
  • ¼ bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de bosuitjes in ringen, de paprika in blokjes en de courgette in plakken.
  4. Snijd het teentje knoflook klein.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de vleesreepjes bruin en gaar.
  6. Strooi wat peper over het vlees.
  7. Bak de bosuitjes, de knoflook, de paprika en de courgette mee gaar.
  8. Snijd het hart van de kropsla in smalle repen.
  9. Verwarm ca. 250 ml water en los het stukje bouillontablet erin op.
  10. Maak van de gare aardappelen met de hete bouillon een puree.
  11. Meng de groente met de vleesreepjes door de aardappelpuree.
  12. Schep er op het laatst de reepjes sla door.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Sla
Bewaar een krop sla langer door hem op water te zetten. Snijd een dun plakje van de onderkant af, waar de steel heeft gezeten en zet de krop in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.
Gebruik de rest van de slabladen in deze kleurige broodwrap.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 440 kcal 440 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept