Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Stamppotje rode biet met pittige vleesreepjes

Stamppotje rode biet met pittige vleesreepjes

Een kleurrijke stamppot die vliegensvlug op tafel staat.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gare rode bietjes
  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 150 gram varkensvleesreepjes of nasivlees
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • 100 ml halfvolle melk
  • azijn

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de bietjes schoon en snijd ze in blokjes.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  5. Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, de appelblokjes, de kruidnagels en het laurierblad.
  6. Bak het vlees in de hete margarine met het paprikapoeder en het chilipoeder in 5 minuten gaar en bruin.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
  9. Meng er de bietjes door en maak er met hete melk een smeuïge stamppot van. Maak de stamppot eventueel op smaak met een beetje azijn.
  10. Schep de vleesreepjes erop.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept