Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Stamppot rauwe andijvie met amandelen

Stamppot rauwe andijvie met amandelen

Deze stamppot breng je op smaak met mosterdzaad.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 555 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappel
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 400 gram andijvie
  • 50 gram rucola
  • 50 gram ongezouten amandelen
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de ui en snijd klein.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig. Bak de helft van de mosterdzaad kort mee.
  4. Maak de andijvie schoon en snijd in smalle repen.
  5. Was de rucola.
  6. Hak de amandelen heel grof.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  9. Schep de ui erdoor.
  10. Warm de andijvie en de rucola kort mee in de puree tot de groente wat warm wordt.
  11. Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat.
  12. Schep de amandelen erop en strooi er nog wat mosterdzaad over.

Allergie-informatie

Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Andijvie'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 555 kcal
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 59 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 17 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept