Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Stamppot paksoi met champignons en tempé

Houd er rekening mee dat paksoi net als spinazie slinkt tijdens de bereiding.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 struik paksoi
  • 150 gram tempé
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen.
  3. Snijd de tempé in blokjes.
  4. Fruit de ui in de margarine glazig.
  5. Bak de tempé mee bruin. Strooi er wat gemberpoeder en komijnzaad over.
  6. Bak de champignons en de paksoi kort mee.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  9. Schep het paksoimengsel erdoor.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Melk:
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Bewaar de rest van de champignons in een plastic bakje of papieren zak in de koelkast. Ze zijn nog 2 tot 3 dagen houdbaar. Gebruik ze bijvoorbeeld voor een gerecht met gegrilde groente.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Paksoi is deze maand (februari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 460 kcal 460 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept