Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spruitjes met appel en rozijnen

Lekkere combi van hartig en zoet. Wij serveren het met kip en aardappelen, maar met een vleesvervanger kan natuurlijk ook! Of strooi nog wat walnoten over de spruitjes. Ook noten zijn namelijk een goede vleesvervanger.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 kleine appel
  • ½ theelepel kaneel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd van de spruitjes een stukje van de onderkant en verwijder eventueel lelijke blaadjes. Was de spruitjes.
  3. Breng de spruitjes in pan met 1 cm water aan de kook. Kook de spruitjes in ca. 10 minuten gaar.
  4. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  5. Bak de kip in 2 eetlepels margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  6. Was de rozijnen in een zeef.
  7. Was de appel. Snijd de appel in vieren en snijd het klokhuis eruit. Snijd de appel in blokjes.
  8. Verwarm de rest van de margarine in een hapjespan of braadpan en bak hierin de appelblokjes en de rozijnen een paar minuten zacht. Meng de kaneel erdoor.
  9. Giet de spruitjes af en meng ze door het appelmengsel. Serveer er de kip en de aardappelen bij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spruitjes heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept