Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spinazie-aardappelgratin

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 400 gram diepvriesspinazie
  • 2 bosuitjes
  • 1 ei
  • peper, nootmuskaat
  • 50 gram walnoten
  • ± 400 gram voorgekookte aardappelpartjes of -plakjes
  • 1 volkorenbeschuit
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Laat de spinazie ontdooien.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Klop het ei los en roer het met de ringen bosui, peper en nootmuskaat door de spinazie.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Warm de oven voor op 175 °C.
  6. Schik in een ovenvaste schaal de helft van de aardappelpartjes en daarop de spinazie. Strooi de walnoten er over en verdeel de rest van de aardappelpartjes erop.
  7. Maak de beschuit fijn en meng er de geraspte kaas door. Strooi dit over de aardappelen.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en goudgeel kleuren.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Bosui heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept