Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spinazie-aardappelgratin

Deze ovenschotel smaakt heerlijk en is makkelijk om te maken. Een feestje op tafel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 400 gram diepvriesspinazie
  • 2 bosuitjes
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 1 ei
  • peper, nootmuskaat
  • 50 gram walnoten
  • ± 400 gram voorgekookte aardappelpartjes of -plakjes
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Laat de spinazie ontdooien.
  2. Warm de oven voor op 175 °C.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Rooster het brood krokant en maak het fijn.
  5. Klop het ei los en roer het met de ringen bosui, peper en nootmuskaat door de spinazie.
  6. Hak de walnoten grof.
  7. Schik in een ovenvaste schaal de helft van de aardappelpartjes en daarop de spinazie.
  8. Strooi de walnoten erover en verdeel de rest van de aardappelpartjes erop.
  9. Meng het broodkruim met de geraspte kaas. Strooi dit over de aardappelen.
  10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en goudgeel kleuren.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Bosui is deze maand (september) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept