Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Sperziebonen met tomaat

Zo kom je makkelijk aan je 250 gram groente per dag.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 rundertartaartjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote, rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
  3. Bestrooi de tartaartjes met peper. Bak de tartaartjes in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  5. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  6. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
  7. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.
  8. Neem de tartaartjes uit de pan. Schenk 50 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Roer het aanbaksel los.
  9. Maak de jus op smaak met wat peper en geef de jus bij de aardappelen, tartaar en sperziebonen.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomaat:
Bewaar tomaten op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen tomaten uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept