Bereiding
- Laat de rozijnen even weken in warm water.
- Was de sinaasappel en rasp de schil.
-
Meng de geraspte sinaasappelschil door het broodmix.
-
Maak er met water en de olie een brooddeeg van volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Kneed de rozijnen erdoor en laat het deeg eventueel rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de appel schoon en rasp grof.
-
Druk of rol het deeg op het aanrecht tot een rechthoek van 25 bij 25 cm.
-
Verdeel de geraspte appel in een smalle strook over de hele breedte van het deeg. Strooi er de koek- en speculaaskruiden over.
-
Rol het deeg op en snijd de rol in 10 stukjes.
-
Leg de rolletjes met de snijkant naar boven op een bakplaat of ovenschaal.
- Bak de broodjes in 20-30 minuten gaar en lichtbruin.
- Serveer warm of laat afkoelen. Bewaar in een afgesloten verpakking 2-3 dagen op een koele plek of vries in porties in.
Variaties
Vervang de rozijnen door dadels. In plaats van appel zijn de broodjes ook lekker met peer.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.