Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaghetti met walnotensaus

Een verrukkelijk voorgerecht of als lunch dat je smaakzones fijn prikkelt.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • ½ (oude) volkoren boterham
  • 30 gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 gram walnoten
  • 75 gram volkoren spaghetti
  • citroensap
  • peper

Bereiding

  1. Week het brood in een lepel water. 
  2. Was de rucola en laat het uitlekken. Pel de knoflook. 
  3. Pureer ¾ van de rucola met het teentje knoflook, het brood en de olijfolie met een staafmixer.  
  4. Voeg de walnoten toe en hak ze mee klein. 
  5. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing. 
  6. Maak de walnotensaus op smaak met een beetje citroensap en peper en verdun met een beetje kookvocht van de spaghetti.
  7. Giet de spaghetti af en meng de rest van de rucola erdoor.
  8. Verdeel de spaghetti over 2 borden en schep de walnotensaus erop.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rucola is deze maand (augustus) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 315 kcal 315 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Eiwit 9 gram 9 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept