Spaghetti met walnotensaus
Een verrukkelijk voorgerecht of als lunch dat je smaakzones fijn prikkelt.
Ingrediënten
-
½ (oude) volkoren boterham
-
30 gram rucola
-
1 teentje knoflook
-
1 eetlepel olijfolie
-
30 gram walnoten
-
75 gram volkoren spaghetti
-
citroensap
-
peper
Bereiding
- Week het brood in een lepel water.
-
Was de rucola en laat het uitlekken. Pel de knoflook.
-
Pureer ¾ van de rucola met het teentje knoflook, het brood en de olijfolie met een staafmixer.
-
Voeg de walnoten toe en hak ze mee klein.
-
Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Maak de walnotensaus op smaak met een beetje citroensap en peper en verdun met een beetje kookvocht van de spaghetti.
-
Giet de spaghetti af en meng de rest van de rucola erdoor.
-
Verdeel de spaghetti over 2 borden en schep de walnotensaus erop.