Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaghetti met spinazie en noten

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 500 gram spinazie
  • 50 gram hazelnoten
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  3. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
  4. Hak de hazelnoten grof.
  5. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Fruit de ui met wat paprikapoeder in de olie glazig.
  7. Bak de champignons kort mee.
  8. Voeg de spinazie toe, laat de groente slinken en in een paar minuten gaar worden.
  9. Giet de spaghetti af en meng het spinaziemengsel erdoor. Strooi de hazelnoten erover.
  10. Geef de geraspte kaas erbij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast. In de diepvries is het 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 590 kcal 590 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept