Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaghetti met pittige paprika en walnoten

Dit heerlijke recept voor spaghetti kan altijd en is lekker snel klaar.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 kleuren paprika's
  • 150 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 50 gram gepelde walnoten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de verse paprika’s in smalle repen.
  3. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
  5. Voeg de paprika’s toe en verkruimel het pepertje erboven. Laat dit 10 minuten zacht sudderen.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Hak de walnoten grof.
  8. Giet de spaghetti af en vang 50 ml kookwater op.
  9. Meng de spaghetti door het paprikamengsel en voeg wat kookwater toe. Warm dit goed door en schep er op het laatst de walnoten door.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept