Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaghetti met doperwtjes en tonijn

Spaghetti met doperwtjes en tonijn

Met dit geweldige spaghettirecept doe je het net even anders.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ krop sla
  • 1 bos radijs
  • 1 sjalot
  • 4 takjes peterselie
  • 8 blaadjes salie of 4 takjes selderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • peper
  • 1 blik tonijn in water
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas

Bereiding

  1. Was de sla en de radijs.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Was de peterselie en de salie en knip het klein.
  4. Klop een dressing van 1 eetlepel olijfolie, azijn en peper.
  5. Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
  6. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Fruit de sjalot zacht in de rest van de olijfolie.
  8. Voeg de doperwtjes toe met een beetje water en kook de doperwtjes in een paar minuten gaar.
  9. Meng de tonijn erdoor.
  10. Giet de spaghetti af, maar houd een paar lepels kookvocht achter. Meng dit door het doperwtenmengsel en voeg nog wat kookvocht toe. Schep er de peterselie en de salie door.
  11. Meng de dressing en de radijs door de sla.
  12. Strooi aan tafel de kaas over de spaghetti en geef de salade erbij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Bewaar een krop sla langer door hem op water te zetten. Snijd een dun plakje van de onderkant af, waar de steel heeft gezeten en zet de krop in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek 

Gebruik de rest van de krop sla in deze salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Kropsla is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 605 kcal 605 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept