Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaghetti al tonno

Een heerlijk spaghettirecept met zelfgemaakte tomatensaus.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • peper
  • oregano
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • ½ komkommer
  • 8 sprieten bieslook
  • azijn
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
  3. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en doe ze bij de olie. Laat de ansjovis in de olie smelten.
  4. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  5. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Was het stuk komkommer en schaaf het in plakken.
  7. Was de bieslook en knip het klein.
  8. Maak een salade van de komkommer met wat azijn, peper en de bieslook.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Schep de tonijn door de saus.
  10. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de saus. Geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep. Voeg dan geen extra zout toe.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn, albacore. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Albacore tonijn (Stille Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Skipjack tonijn kan een prima keuze 
zijn, afhankelijk van de vangstmethode. Geelvin en Blauwvin tonijn: liever niet. 

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept