Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaghetti al tonno

Spaghetti al tonno

Een heerlijk spaghettirecept met zelfgemaakte tomatensaus.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 575 kcal

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • peper
  • oregano
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • ½ komkommer
  • 8 sprieten bieslook
  • azijn
  • 100 gram tonijn op water (uitlekgewicht, blik)

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd in plakjes.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
  3. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en doe ze bij de olie. Laat de ansjovis in de olie smelten.
  4. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  5. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Was de komkommer en schaaf in plakken.
  7. Was de bieslook en knip klein.
  8. Maak een salade van de komkommer met wat azijn, peper en de bieslook.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Schep de tonijn door de saus.
  10. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de saus.
  11. Serveer de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in deze Balinese groentesoep. Voeg dan geen extra zout of bouillon toe.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 575 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 76 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 30 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept