Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaanse rijstsalade met mosselen en erwtjes

Genieten van de Spaanse keuken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 Spaanse peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 (tros)tomaten
  • ½ theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 200 gram gare mosselen
  • 5 takjes peterselie
  • geraspte sinaasappelschil

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
  2. Was de peper en verwijder het grootste deel van de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.
  3. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
  4. Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui, de knoflook en de kurkuma.
  5. Voeg de doperwtjes en eventueel wat water toe en laat ze in een paar minuten gaar worden.
  6. Meng dit met de tomatenblokjes, de mosselen en de ringetjes peper door de rijst.
  7. Was de peterselie en knip het klein.
  8. Maak de salade op smaak met de peterselie, geraspte sinaasappelschil en peper.

Ingrediënten over?

Gare mosselen
Bewaar gare mosselen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. In de diepvries zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar.
Bewaar mosselen in glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat mossel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte mossel is een goede keus.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 595 kcal 595 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept