Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaanse kipschotel

Serveer de malse kip met aardappelen en sperziebonen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 kippenbouten
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 5 olijven
  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil eraf. Pers de sinaasappel uit.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  5. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper.
  6. Bak de kip in 2 eetlepels hete margarine aan alle kanten bruin. Bak de ui, de knoflook, de helft van de champignons en de bleekselderij kort mee.
  7. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de in plakjes gesneden olijven en 150 ml water toe. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
  8. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  9. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  10. Bak de rest van de champignons in de andere lepel margarine en meng ze door de sperziebonen. Geef dit met de aardappelen bij de kip.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Maak er dit verrassende groentegerecht van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 595 kcal 595 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept