Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaanse hamlapjes met pittige aardappelen

Spaanse hamlapjes met pittige aardappelen

Lekker gekruide hamlapjes en aardappelparten uit de oven. Begin op tijd met de marinade voor de hamlapjes, die moet een uur trekken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels scherp paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram hamlap
  • 500 gram vastkokende kleine aardappelen
  • 400 gram snijbonen

Materialen

bakpapier

Bereiding

  1. Wrijf de knoflook met 1 theelepel paprikapoeder, de oregano, peper en 1 eetlepel olie tot een pasta.
  2. Snijd het vlees in blokjes en meng de pasta erdoor. Laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Warm de oven voor op 200 °C.
  4. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in parten.
  5. Roer het overgebleven paprikapoeder door de rest van de olie en meng dit door de parten aardappel.
  6. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier en verdeel de parten aardappel erover. Doe de aardappelen 10 minuten in de hete oven.
  7. Schep dan de blokjes vlees met marinade ernaast en laat het geheel in nog ca. 15 minuten gaar worden en de parten aardappel goudgeel kleuren.
  8. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  9. Geef de snijbonen bij de aardappelen en gemarineerde vlees.

Ingrediënten over?

Snijbonen 
Bewaar snijbonen in een papieren zak of plastic verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. 
Voorgesneden snijbonen zijn niet meer goed als ze slap zijn, beschimmeld of een zure geur verspreiden. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept