Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaanse eierschotel met volkorenbrood

Dit recept met ei en brood is handig voor als je weinig in huis hebt. Je kunt ook groenterestjes gebruiken in plaats van de roerbakmix.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • ½ Spaanse peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zak ratatouille roerbakmix (400 gram)
  • gerookt paprikapoeder
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak het stukje peper schoon en snijd het in reepjes.
  2. Verwarm de olie in een (hapjes)pan en bak hierin de roerbakgroente met de reepjes peper kort.
  3. Maak de groente op smaak met gerookt paprikapoeder.
  4. Was het bieslook en knip dit klein.
  5. Maak in de groente 4 holletjes en breek hierin de eieren.
  6. Strooi het bieslook over de eieren en strooi de kaas erover.
  7. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 8 minuten stollen.
  8. Rooster het brood en snijd het in repen of driehoekjes en geef het erbij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,8 gram 1,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept